.

Friday, August 24, 2012

Dress ala 70's

Aku ialah peminat fashion vintage.
setakat ini tiada ku geledah almari nenek atau datukku semata mahukan baju-baju mereka utk vintage feel.
Aku gemar shopping online. Terlalu berlambak fashion ala vintage di kedai-kedai online.
Antara kedai online kegemaran ialah

http://thepoplook.com/
http://www.milktee.com.my/
http://www.sugarscarfbyriqa.com/
http://www.buttonmybuttons.com/
http://www.najjah.com/v1/

Tadi aku melaram satu dress yang ada corak buah anggur pada kainnya. Sangat menarik, tertarik dan aku nampak the bom Tapi aku rasa aku kelihatan gemok.. huhu rasa mahu minta adikku menjahit dress sebegitu untukku dimasa akan datang. Mudah di pakai. cuma sarung sahaja.







P/s: muka ceria dapat pakai kasut tinggi.. huhu Made in BATA. comform selesa and nampak tinggi..

Hati yang kecil



P/s: Hati yang kecil bermaksud hati yang berbentuk kecil berbanding biasa. Tidak serupa dengan makna "kecil  hati" yang mana menurut dewan bahasa bermaksud cepat tersinggung atau merajuk.


Adakah bentuk hati aku kecil?
"bukan. "

adakah hati aku semakin mengecil?
"pun bukan."

Adakah aku berkecil hati?
"mungkin."

Adakah aku cepat kecil hati?
"ya." (hahaha.. aku mmg tau diri aku ni)

Adakah aku tersinggung?
"ya."

Apakah aku sedang merajuk?
"mungkin."
Kenapa aku tersinggung?
..........banyak sebab ni. nak cerita yang mana satu agaknya.

Aku memang mudah berkecil hati semenjak kecil lagi.
Mungkin sebab aku kurang bergaul.
Mungkin juga aku selalu berasa rendah diri.
Mungkin juga kerana aku tidak punya emak.
Mungkin juga kerana serba serbi kurang.
Banyak sangat kemungkinannya.

Macam mana aku deal dengan benda-benda kecil macam ni. Aku automatik pujuk diri sendiri bila rasa tersinggung. On Job Training  bab-bab kecil hati ni bermula sejak aku kecil. Cuma kadang-kadang tak berkesan. Cara paling baik ialah meluahkannya dengan seseorang.

Luahkan pada sahabat.
" Sahabat busy. Semua dah ada famili sendiri. malas kacau."

Luahkan pada boyfriend?
".. tak ada boyfriend.."

Luahkan pada mak
".. lupa ke aku dah takde mak bapak?"

Kan adik ada.
"Dia pon ada masalah sendiri. lagipun aku kan kakak. takan aku nak cerita and mintak pendapat dia. masalah dia pon aku yang setel."

Allah s.w.t ada. Mengadulah pada Dia.
"Memang aku tak ada orang lain. Mengadulah aku pada Dia yang Esa. Kena paksa pujuk diri sendiri supaya bersabar." 



Monday, August 20, 2012

Time will not wait!!





World full of challenges. 
No easy task. 
All difficult. 
If you want success, arrange your move. 
Forget shame and tired. 
Time will not wait. 
Either we move forward, or it will leave us.

If you make a lot of effort you definitely will succeed. 
I know because I have done it since i was a kid. 
You will EARN YOUR SUCCESS when the time comes.

People acknowledge my effort. 
I earn respect from others. 
Because i work hard!
YOU SHOULD DO THE SAME!!

Saturday, August 11, 2012

when i come back, try to show some love

i really loves this song. 
".....There's a place i used to knowA seed i used to sowSometimes i want to go backAnd give them all i have
 When i come back and try to show some love
 There is a place i need to find
And need to be there in timeDon't try to over and out liesI'm just a girl who fighting her time
I'm so much strongerThey will need to listen to what i have to sayThere's a bigger sea for a girl like meWhen i come back and try to show some love
When i come back and try to show some loveTry to show some love
Oh they will need to listen, listen
I'm so much stronger they will need to listen to what i have to sayThere's a bigger world that i'm fighting forwhen i come back and try to show some love
When i come back try to show some love


try to show some love..."

Read more: YUNA - MERMAID LYRICS http://www.metrolyrics.com/mermaid-lyrics-yuna.html#ixzz23DLHrajk
Copied from MetroLyrics.com 

Tuesday, August 7, 2012

siapa boyfriend aku?

special boyfriend aku perlu ada ciri-ciri berikut:

1. Cool (sabar, Tenang)
2. Komunikasi Excellent
3. BUKAN Penyokong Pembangkang (nanti gaduh ceraikan aku lak sbb sokong parti lain..haha)
4. Give and take
5. Penyayang
6. BUKAN cover macho
7. Lagi pandai dari aku dalam semua segi
8. Mempunyai 1 atau lebih kesukaan yg sama ngan aku
9. Banyak perangai supaya aku tak bosan (sbb aku diam)
10. ACCEPT MY DARK SIDE.

selain dari ciri di atas, harap maaf.


and mesti suka kucing..huhu